2008. január 27., vasárnap

Vagyok

Az idei év megnyitása után most meglehetősen eltűntem a színről. Egyetlen utam Pozsonyba vezetett múlt hét szombaton. Az is már jó egy hetevolt, lévén következő hét vasárnap van. Pozsonyban kétszáznyólcvanas Ikarusokat búcsúztattunk és kicsit még a helyi emberekkel is szóbakerültünk. Habár a legelső magyar szót helyitől villamoson hallottam, másodmagammal. Egy hajléktalan kinézetá ember utalt finoman arra, hogy elálom az ajtót. Hahh.. pedig épp' egy pukkogtatós T3-asban élveztük a hangokat :D Volt aztán a buszozók közt is magyarul tudó, 47es villamos táblát mutogató ember aki haverkodott kis 8 fős pesti társaságunkkal. De volt magyar mozdonyvezető is, aki átjárós hozzánk és van V43 és V63 (Szili és Gigant) vizsgája. A fia mondjuk már inkább szlovákul beszélt... Este Tesco keresés közben is akadt magyarul beszélő ember, aki részint elmagyarázta, hogy jutunk a Tesco-hoz (ha már elkeveredtünk kicsit) és még azt is megkérdezte mi járatban vagyunk. Mikor kiderült, hogy közlekedési 'ügyünk' van felelevenítette már évtizedes emleit budapesti HÉV utazásáról mikor Csillaghegyre ment rokonhoz...
A Tesco-n persze lehet kicsit mosolyoni, hiszen talán viccesen hat, hogy ott is ilyesmit keresünk, de volt aki célirányosan indult meg a belvárosi, amúgy kellemes hangulatú tecsóba.. Itt vettem életem első Kofoláját, literesben.. és némi söri is akadt. Utána pedig az aznapi utolsó Pestre tartó vonat majdnem lekésése. Izgalmas menet volt.
Egyénként sok jó nincs. Vagyis aprócseprő dolgok akadnak amik a jövőben még lehetnek jók, azonban ezeknek időről időre társulnia kell valami meglepetésszerű rosszhírrel. Sajnos. Ilyen hír például ha annyira azért nem sokkal az érettségi után kiderül, hogy egy osztálytársunk meghalt. Ennél több karakter ezen témában nem is éppen képes elhagyni billentyüzetem.. értelmezhető mondatok formájában semmiképp'..
Mindezek mellett egy-két dolog remélem hoz még kellemes változást a viszonylag közelebbi jövőben. Hogy miről dumálok most az legyen lényegtelen. Írok azt' kész. Ha időszerű lesz írok..Hogy legyen némi közérdekű és tájékoztató jellegem is bíztatom az összes érdeklődőt, kevésé érdeklődőt vagy az olyan embereket akik még egyáltalán nem látták az Északi Vasúti összekötő hidat, hogy látogassák csak meg nyugodtan. Újpest-Városkapu metróállomás mellett található (vagy 106-os busz az Árpád hídtól ha a Budai oldal felől szeretnénk megközelíteni.) Nyáron ugyanis kicserélik a leromlott állapotú hídszerkezetet emiatt értelemszerűen le lesz zárva a híd. Én szeretem ezen építményt részint mert habár közel van a rohanó várostól mégis egy kis nyugalomsziget. Esztétikailag talán már nem a legszebb, azonban sokáig el lehet nézegetni szerkezetét.. és a Dunát. A jövőben (vagyis nyáron) egy egyszerűbb váltja. Pár percet figyelmet megér. Jómagam nyár végén fogok jelentkezni egy a híd felújítását képekben bemutató bejegyzéssel terveim szerint. Addig is türelem.
Jut is eszembe: a Budapest-Bamako rali résztvevői időközben már érkezgetnek meg végcéljukhoz.

Nincsenek megjegyzések: