2012. szeptember 22., szombat

Nem iszunk előre..

 Felkészülni rá azért még nem bűn :) 2008. 08.08-án kezdtük ingatlanpiaci vergődésünket, ez volt az eggyel korábbi (pekingi) olimpia nyitónapja. Izgulnak a kínaiak a nyolcasokra, vannak nagy számmágusok, na. Mi meg izgultunk, mert rá kevéssel beköszöntött a nagybetűs válság. Amiben ma is vergődünk még. Azon az ügyön nagysoká túllettünk, majd idén az év első napjával kezdve jött a következő kör, aminek a végére egy héten beül végre pont kerülhet. Véglegesül az adás-vétel. Mert közben persze kerestünk is, házat. Eleinte települést, majd miután kikötöttünk a tóparton (nem csónakkal, vonattal) az ottani három település teljes kínálatát nyálaztuk át. Bár meglehetősen kevés alkalommal csorgott a nyálunk. Gyakorlatilag csak egyszer. Igyunk arra! Igyunk amarra is, csakhogy ne legyünk féloldalasak.

Az ünnepléshez valamiért hozzátartozik az alkohol is. Volt elég okunk feszültnek lennei, jár már a lazulás. A nedűkkel kapcsolatban viszont nincs meg a közös nevező. Nézzük hát: Szosznak a Beefeater Gin, szigorúan őszilével nyakonöntve. Neki ez a bevált kedvence. A gin már hónapok óta a hűtönk ajtajában ácsorog, várva mikor jön el az ideje. Mondjuk a gin nem hiszem, hogy sokat gondolkozott volna rajta, mi annál többet. Az őszilé most akciós talán a Pennyben, célnak pont megfelel.
Magam részéről ugyan komoly problémám nincs a gin+őszi kombóval (itt jelezném előre, hogy innék egyet én is!) választottam magamnak saját itókát. Ez lett a Zwack Kosher Szilva. Az utóbbi években vezettem rá magam a pálinkára, ami egyébként egészen felkapott lett az utóbbi években. Jelen esetben ragaszkodtam a kóserhez, pusztán mert finom. Pedig zsidózni manapság divat, csak nem úgy mint pálinkát fogyasztani. A zsidózók zsidókat fogyasztanának, csak nem úgy..

Visszatérve. Azzal szembesültem, hogy egész kis Zwack gyűjteményem van otthon. Unicum, Unicum Szilva, Fütyülős gyümölcs pálinka és most a Kosher Szilva. Unicum mindig kell, a Szilva még új dolog, kíváncsi voltam, de nem az igazi.. a gyümölcsnek már csak az alján van valami, amiben úszkál pár gyümölcs. A kóser pedig vár még egy kicsit. Mintaboltot csak azért nem nyitok, mert abból van egy hivatalos a Soroksári úton. 6-700 forintot is lehet fogni ott a normál kereskedelmi árakhoz képest, ha nem szeretnénk egy gonosz multit szponzorálni. A szilvából nem véletlen a kettőslátás, de csak egy az enyém. Nem mellesleg egészen hangulatos is a Zwack bolt ésegyszer a múzeum részét se ártana nézni :)
Egy levegővétel után most kéne valami okos záró mondat. Ígérem lesz, majd ha ittunk..

Ui: időközben úgy tűnik később kerülnek megbontásra, újabb majd' másfél hét veszik el.

1 megjegyzés:

szosz írta...

ünnep ide vagy oda, nem adok :)
...egy egész pohárral tuti nem, max kóstolót az enyémből. :)