2010. március 9., kedd

Kedd

Az úti zsebkönyv jó (nem egy nagy hűha, mondjuk ennyi pénzért nem is várom el..), iga több esetben is csak az eddigi elképzeléseimben erősít meg. Ez mondjuk szintén nem rossz.
Váltsunk.. BKV. Volt sztrájk, tudjuk. Én nem, most már ezt is. Ki lett harcolva 6000 kajajegy, melegétkezési utalvány, tudjuk. Azóta se kapjuk ám, ezt kevésbé ismert. Elvileg (csivitelik a madárkák..) még csak 'tendereztetik' a cuccot, jó ha nyáron kapunk végre valamit, remélhetőleg visszamenőleg (jan, feb..). Az persze más kérdés, hogy az eddigi 6000 ft. CBA utalvány se volt egy nagy szám. Mi elmentünk a kispesti nagy CBA-ba, egykori kocsiszín a Villanytelep megállónál, oszt ott várároltuk le általában. Ott egész jó a kínálat. 6-12 ezer forintból egy egész komoly bevásárlást nyélbe lehet ütni két fő részére. Alap kaják, rizs, tészta,majonéz, kecsöp, ezmegaz alapanyag főzéshez.. plusz pár napra felvágott és hasonlók. Namost, mint ismeretes a hideg utalvány basszorkányos (kopirájt Ted bácsi) nagy adót kapott. A melegutalványra meg befenyítettek, hogy tényleg csak olyasmire váltható.. kíváncsi vagyok mit lehet majd kezdeni. Mer' egy grillpipi oké, neadjisten egyszer eszünk ketten a mekibe', oké (?) a további felhasználási lehetőségeket még nem sikerült feltérképezni. Mellesleg ez a két alternatíva a 6000 pénz felét már el is nyelte. Azért egy CBA-s bevásárlásból több kajányi alapanyag megvolt..
Szóval ez (is) foglalkoztatja az átlag BKV munkavállalót. Miközben sokak azt hiszik, hogy hűde nagy a jólét, bezzek a köcsög bkv-s kap ezt-azt.. egyelőre lófüttyöt kb. csak a lenézést és a főnökség napról napra előbukkanó százmilliós lenyúlásainak levét. Juteszembe, ez a szimpi túrázós faszi (mint az okosan feléptített önpromó mutatta), valami Hagyó.. most a minap éppen a Nokia dobozos pénzvisszacsurgatós bulival került elő ("Azóta tudom, hogy tizenötmillió fér el egy Nokia-dobozban, mert egyszer például abban adtam át az összeget" - mondta Balogh Zsolt, a BKV volt megbízott vezérigazgatója" index.hu).
Van egy új blog: http://nokiadoboz.blog.hu/ egyszer érdemes megnézni, méh vicces is. Nagyon azért nem, de jól elkapta az aktuál hangulatot. Nos, oda azért nemküldöm be, de stílszerűen csatlakozom:Tekintsünk el a nem túl divatos plédtől, meg attól, hogy a fényképezővel nem a dobozra hanem az imént említett plédre sikerült bemérnem. Vajon egy ilyen lyukasztó "élete" során mekkora értékben lyuggat jegyet? Gondolom csökkenő dologról van szó.. de pusztán csak fáradt gondolatmenet. Sajna az ilyen Hagyó féle brékalapok által lenyúlt nem kevés pénzhez asszem inkább csuklós Ikarus kéne..

Mint sejthető ezt most nem a Nokián pötyögtem, bele is őszültem volna azt hiszem, még a normál billentyeken (qwertz) is sok időmet vitte.

3 megjegyzés:

Mia írta...

A Nokia blogot elolvasom, igazán érdekes lehet,a sok Nokiás dobozban lévő hozzájárulásból szerintem a bérlet ára is kevesebb lehetett volna.
Na én is megkaptam, három hónapra, a többiről még tárgyalnak.

Mia írta...

Jó volt, ötletesek, a parlamentes volt a kedvencem.(Mia)

szosz írta...

Tényleg az a legjobb.