2009. március 6., péntek

Márc. 16, Száva

A Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság Villamos Forgalmi Főmérnöksége felvételt hirdet:

villamos-járművezető tanulói munkakörbe

A tájékoztató időpontja: 2009. március 16. 8:00 Száva kocsiszín.

Aki ezt netán a BKV oldalán keresi ott nem találja, se az oktatás hivatalos oldalán. A tegnapi metro(pol) újság mindenesetre hozta a hirdetést. Nos, lássuk mi vár arra aki elmegy és bekerül a tanfolyamra a következő három hónapban. Az egyszerűség kedvéért márc. 16 helyett mondjunk 2008. december 08-at, így jobban bele tudom élni magam.

Kezdjük az elején, reggel nyolc előttre természetesen ajánlott már odaérni, mivel száz fölött lesz az érdeklődők száma hamar megtelik majd a terem. Ekkor egy jó két, kétésfél órás tájékoztató veszi kezdetét. Nyugalom, nagyjából egy óra után lesz szünet, mikor néhányan rögtön le is lépnek. Talán nem számítottak arra, hogy folyamatos munkarend van és, hogy 3:30-0:30-ig időszakban bármikor lehet az ember szolgálata. Mindenesetre lelépnek, nől az esély. Az asztalnál három ember fogja várni a lelkes érdeklődőket. A forgalmi szolgálat vezetője, az ő főmunkatársa és az oktatás (nem konkrétan a tanfolyam) vezetője. Sokmindent fognak mondani amivel el lehet rettenteni az ártatlan embereket, de a kitartóbbja a végén kitölthet egy papírt, hogy nincs tartozása a BKV-nál, mi a neve címe, végzettsége (..ilyesmi) majd beállhat a sorba. Ott mikor leadja a papírt kap egy kérdést és reménykedhet, hogy 1-2 hét múlva csörög a telefonja.

A visszahívás. A tájékoztatón megjelent nem kevés emberből mindössze 25 juthat tovább, ennyire van elvileg szükség a szolgálatoknál. A telefonszám sok nullával fog végződni, KZ pedig érdeklődve meg fogja kérdezni, hogy még mindig szeretne-e villamosvezető lenni. Amennyiben igen, január 6-án délelőtt vagy délután lehet menni. Délután, persze. Ketten már ekkor késnek, ők búcsúzhatnak is rögtön. Sokminden nem történik, csak egy 300 kérdéses pszicho teszt valamint még egykét lapnyi hozzá. Utána pedig lehet újra várni a telefonhívást.

A papírmunka kezdete. Ha a pszicho előzetes teszten túljut az ember KZ újra telefonál, újra kérdez és elmondja a következő lépést. Lehet visszamenni ismét Szávába, de ezúttal már a munkaügyre, majd akár rögtön utána az Akácfa utcába. Ezután a Kerepesi úton lévő rendelőbe, hogy a 'meghatározott egészségügyi intézményorvosa alkalmasnak nyilvánítsa'.. Első alkalommal valószínű nem fog sikerülni mindent elintézni, majd mikor az ember azt hiszi, hogy mindjárt vége még jön hátra a pszicho. Utána lassan vissza az Akácfába, majd Szávába és a papírmunka ha jól nézem már kész is. Ön hamarosan a BKV Zrt. alkalmazottja lesz, 7 órás vill. jv. tanuló besorolásban.

Február 2. (a márciusi tájékoztatósoknak valamikor május második felében): az 'első tanítási nap', mostantól ajánlatos minden reggel legkésőbb 7:20-ra Szávában lenni, különben lehet írni a kisjelentést. Az első nap még inkább csak lelki felkészülés, majd másnap bele a lecsóba. KZ pedig jön szondázni az első napok egyikén, úgyhogy.. természetesen semmi alkoholizálás. Az első napra marad vagy 18 ember, az előző tanfolyamosok ekkor kezdik vezetni 50 ótájukat a tanulókocsikon (7671, 1305). Ők hatan maradtak. Kedves márciusi utódok:
1. ez bizony teljesen reális szám.
2. a decemberi tájékoztatósok eddigre (lekopogom) már túl lesznek a hatósági vizsgán, így nem lesznek ott, hogy személyes élménybeszámolót tartsanak.

Lesz aki az első 1-2 hétben lemorzsolódik, de az első hónap végi szóbeli beszámolón fogtok igazán elvérezni, ha nem vagytok felkészültek. Természetesen. Hogy az első hónap után mi jön? A második :o) Az oktatók kicsit lazulnak, marad 6-7 ember. Kiscsoportos foglalkozásban halad tovább az ismerkedés a villamossal, utasítással és a KRESZ paragrafusaival. Sok sikert!

Nincsenek megjegyzések: