2008. szeptember 9., kedd

Szeptember eleji

Itt van az ősz, itt van újra.. ismét évszakot váltottunk. Este hét után egyre hamarabb sötétedik, egyre kevesebb ideig tudok naplevezetésként Fülest fejtegetni. Várom, hogy végre átadják az M0-ás új szakaszát, mivel épp elégszer látom a bedugult Hungária körutat.. miközben most arról cikkeznek a lapok, hogy az új elkerülő szakasz átadása után se fog jelentős mértékben csökkenni a forgalom. Azért remélem a jövőben nem látok olyan, hogy a Hungária 3 sávjából kettőben kamion áll. Az olyan esetekről nem is beszélve mikor egy irányban mindháromban kamion van és a zöld lámpára gyorsulásit rendeznek...
Még ebben a hónapban átadják az újjáépült Északi vasúti összekötő hídat, hamarosan lezárják a Margit hidat, a Szabadság híd pedig csúszik-csúszik.. időt adva a látszatmetró építőknek. Hogy az M6-os autópálya feleslegesen épülő Strabag alagútjairól ne is beszéljek. Tőlük csak annyit kérek, hogy menjenek végig az M1-es Budapest-Tata szakaszán, vagy nézzék meg az M7-es hírhedt Érdi emelkedőjét... utána pedig gondolkodjunk, hogy kell-e mindenhova alagút és völgyhíd. Persze ne legyek naiv, kell. Hiszen az ilyen pénznyelő beruházásokból lehet legtöbbet zsebrevágni (lásd metro4).
Az infrastruktúra a szemünk előtt alakulgat, ránk esett most minden azért mert az EU bácsi még most olyan besorolásban tart minket mikor erre több pénzt kaphatunk, de hamarosan ez megváltozik.
Hű + ha.. az általános káoszt nehezítjük egy BKV paraméterkönyv váltással amit az emberek jórésze nem ért, nem nézett utána az őt érintő változásoknak, agy nélükül kritizál illetve a BKV is kaotikusan ad elő.A metrókocsik késnek persze, de látványosan át kell őket venni már a gyárban, hogy utána majd át lehessen venni Budapesten, hogy utána majd a forgalombaálláskor is lehessen mosolyogni a médiának. Aki nem emlékezne megsúgom, hogy a Combino tramok érkezésékor volt ilyesmi a koreográfia, nagyjából ezt várom most is.
Közben fő blogom látogatottsági statisztikájában megjelent a Google egy hete megjelent Chrome böngészője is.. mindezt persze a Google Analytics-en nézem meg, miközben maga a blogger.com oldal ahol mindezt írom is Google tulajdon ami blog képeimet a szintén Google Picassa albumokba teszi nekem, ha pedig netán saját videót teszek ott illusztrációnak akkor azt a szintén Google Youtube oldaláról linkelem. Góglejúzer vagyok, ha nem is tökéletes webkettes lény.
Látogatottságom 67%-a Windows+Firefox.. az egy-két Safari+Machintos látogatáshoz pedig akár nevet is csatolhatok :) (a szerző kikacsint, jelenleg csak az üres szobának..)

Hogy mi várható az elkövetkezendő hónapokban velem, a várossal.. valamint, hogy meddig lakom még a városban nem tudom, változások várhatok minden téren. Annyit tudok, hogy végre eljön az az idő mikor nem szárad ki az ember az utcára kilépés + 5 perc intervallum alatt a melegtől. Ez kezdetnek nem rossz.















Nincsenek megjegyzések: